Boszorkánykoktél
Hozzávalók:
-
tej
-
cukor
-
1 vaníliarúd
-
tejszínhab
-
fahéj
A cukrot beletesszük egy edénybe, és lassú tűzön hagyjuk karamellizálódni. Ekkor felöntjük a hideg tejjel, és addig kavarjuk, amíg fel nem olvad a karamell. A vaníliarudat félbevágjuk, és kikaparjuk a belsejét, majd a héjával együtt belefőzzük az italba. Pár perc főzés után levesszük a tűzről, bögrékbe öntjük, a tetejére tejszínhabot teszünk, és megszórjuk fahéjjal.
Boszorkánysüti
Hozzávalók:
-
30 dkg háztartási keksz összetörve
-
10 dkg mazsola
-
10 dkg dió durvára vágva
-
1 kocka Ráma
-
2 egész tojás
-
20 dkg kristálycukor
-
3 evőkanál kakaó
-
minyonpapír
A kekszet, diót összetörjük, majd hozzáadjuk a mazsolát és összekeverjük őket. Aztán egy másik edényben a Rámát felolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a cukrot és a kakaót. Az így elkészült masszát visszatesszük a tűzre és belerakjuk a tojásokat. Csak kis ideig kell főzni, aztán levesszük a tűzről, és az egészet ráöntjük az elején összekevert "kekszre". Végül kanállal rakjuk minyonpapírokba.
Bűbájkoktél
Hozzávalók:
-
3db citrom
-
méz vagy cukor
-
1 banán
-
3 kivi
-
1 narancs
-
vanílás cukor
-
tejszínhab
A gyümölcsöket meghámozzuk, és kis darabokra szeljük, majd kb. három teáskanál cukorral vagy mézzel együtt összeturmixoljuk. A kész turmixot meghintjük vaníliás cukorral és tejszínhabot teszünk a tetejére. Nagyon finom magában is, de ajánlatos keksszel vagy piskótával fogyasztani.
Ghúl-koktél
Hozzávalók:
-
málnaszörp
-
Bolero áfonyás italpor
-
víz
-
jégkockák
A málnaszörpből öntsünk a pohár aljába. Keverjük bele az italport. Öntsük fel vízzel, és dobjuk bele a jégkockákat.
Három Seprő turmix
Hozzávalók:
-
10dkg málna
-
2dl tej
-
2 evőkanál méz
-
fél pohár víz (kb. 1 - 1,5 dl)
A jól megmosott málnát beleteszed turmixgépbe, hozzáöntöd a 2 dl tejet és a 2 evőkanál mézet. Összeturmixolod. Ha márt látod hogy elég folyós akkor megkóstolhatod. Ha édesebben szereted, ízlés szerint teszel hozzá még egy kevés mézet! Lehűtöd a hűtőben, és már ihatod is!
Házimanó-süti
Hozzávalók:
-
15 dkg cukor
-
15 dkg vaj vagy margarin
-
2 tojás
-
30 dkg liszt
-
1 sütőpor (20g)
-
5 dkg darált dió
-
málnalekvár
-
só
A cukrot a vajjal és a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a diót, a sütoport, és a csipet sót, és végül hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Kiskanál vagy nyomózsák segítségével apró halmokat rakunk egymástól távolra a kilisztezett, kivajazott tepsibe. 5 perc alatt 150-160 fokon sárgásra sütjük. A kihűlt sütiket málnalekvárral összeragasztjuk.
Madam Rosmerta limonádéja
Hozzávalók:
-
1 evőkanál méz
-
3 evőkanál citromlé
-
2 dl hideg buborékos ásványvíz
-
jégkocka
-
sima langyos víz
Összekevered a mézet egy kevés langyos vízzel. Hozzáadod a 3 evőkanál citromlevet és a 2dl hideg ásványvizet. Jól keverd össze! Hosszúkás pohárban, hosszú szívószállal, és jéggel fogyaszd! Igazi hűsítő ital a nyári melegben.
Mrs Weasley sütije
Hozzávalók:
-
100g liszt
-
fél csomag sütőpor
-
100g tört csoki
-
50g tört mogyoró
-
60g cukor, 60g margarin
-
1 db tojás
-
1 evőkanál kakaó
A vajat a cukrot és a tojást keverd össze. Egy külön tálba a lisztet, a sütőport, a tört csokit, a mogyorót és a kakaót is, és lassan adagolva keverd bele a vajas, tojásos, cukros tálba. Ha kész, tedd bele egy 180 fokra előmelegített sütőbe, kis gombóc, vagy valami hasonló alakú formákban. 12-15 perc alatt kész. Hagyd a sütőben kihülni.
Figyelmeztetés! Nagyon megdagadnak a sütik ezért kis darabokban egymástól messze tedd a tepsibe, érdemes sütőpapírt használni.
Sav-a-júj cukor
Hozzávalók:
-
egy kis csepp tej
-
1 kiskanál cukor
-
4 csepp citrom
Tedd a serpenyőbe a cukrot, a citromot és a tejet! Pirítsd meg egy kiskanállal igazgatva (hogy ne folyjon szét!) Ha kész, világosbarna színű lesz. Hűtsd ki! Jó étvágyat!
Töklé
Hozzávalók:
-
sütőtök
-
méz
-
almalé vagy tej
-
őrölt szerecsendió vagy fahéj
Kettévágsz egy tököt, eltávolítod a magokat. A vágási felülettel lefele sütőbe teszed egy sütopapírral kibélelt tepsibe. 180 fokon sütöd kb. 1/2 - 1 órát. Mikor evéshez elég puha lenne, kiveszed, kiszeded a belsejét, és hagyod kihűlni. Majd botmixerrel pépesíted. Ízlés szerint mézet, almalevet vagy tejet adhatsz hozzá. Egy kis őrölt szerecsendió vagy fahéj is nagyon jól feldobja!
Tökös rétes
Hozzávalók:
-
kb. 1,5 kilós tök
-
kevés olaj
-
10-15 dkg cukor
-
3 kávéskanál fajéj
-
1 kg levelestészta
-
pár evőkanál zsemlemorzsa vagy gríz
-
1 tojás
Hámozd meg a tököt, vágd ki a magházát, majd reszeld le egy nagylyukú reszelőn. Párold kevés olajon 10-15 dkg cukorral, 3 kávéskanál fahéjjal, gyakori keverés mellett, amíg el nem párolog a leve (amit a párolás elején eresztett). Ha kész van, hagyd kihűlni. A leveles tésztát szedd három egyenlő részre. Nyújtsd ki, a tepsid méretének megfelelően. Szórj egy csíkban egy evőkanál zsemlemorzsát vagy grízt, majd halmozd rá a kihűlt, párolt tök harmadát. Tekerd össze, tedd be a tepsibe, kend meg a tetejét tojással, majd helyezd a 220°C-ra előmelegített sütőbe.
10 perc múlva nézz be a sütőbe, lassan kezd elkészülni.
Ha úgy ítéled, vedd ki, és már eheted is. (Hidegen még finomabb!)
Vajsör
Hozzávalók:
-
20 gramm vaj
-
2 evőkanál cukor
-
fél liter tej
-
fahéj
A vajban pirítsd meg a két evőkanál cukrot, majd mikor már a cukor barnára pirult, engedd fel fél liter forró tejjel. Állandóan kevergetve forrald habzásig, majd ízesítsd meg őrölt fahéjjal.
|